PakVisit.com
Advertisements

Interview Questions For Pakistani Jobs 2017

We have compiled Interview Questions mostly repeatedly asked by the interviwers of large multinational organizations of Pakistan. Please read the questions, answers if you wanna get a job.

jobsQuestion 1. Please tell me something about yourself.
Answer: Your answer should start with a smile on the face; it must be very short and Since this is often the opening question in an interview, be extra careful. Keep your answer to a minute or two at most. Don't show any weakness or bad habits like smoking, drinking and careless behavior. Cover four topics: early years, education, work history, and recent job experience.

Advertisements


Question 2. Why Should we hire you?

Answer: Tell them about your strengths in terms of your educational history, ability, past work experience, and your energy.

Question 3. What do you know about our company?

Answer: Before going to interview you must have collected sufficient information about the company. You must discuss about products or services of the company, its philosophy, share value, last dividend payments, total revenues, reputation, image, strengths, goals, problems, management style, people and history. Don't show that you are over clever. Don't discuss weakness of the company.
Question 4. Why you want to work in our company?

Answer: You can say that your research has shown that the company is doing things you would like to be involved with, and that it's doing them in ways that greatly interest you. For example, if the organization is known for strong management, your answer should mention that fact and show that you would like to be a part of that team. If the company places a great deal of emphasis on research and development, emphasize the fact that you want to create new things and that you know this is a place in which such activity is encouraged. If the organization stresses financial controls, your answer should mention a reverence for numbers.
 
 
Advertisements

Question 5. What can you do for us that someone else cannot?

Answer: Here you have every right, and perhaps an obligation, to toot your own horn and be a bit egotistical. Talk about your record of getting things done, and mention specifics from your resume or list of career accomplishments. Say that your skills and interests, combined with this history of getting results, make you valuable. Mention your ability to set priorities, identify problems, and use your experience and energy to solve them.
Question 6. What do you find most attractive about this position? What seems least attractive about it?

Answer: tell them three or four attractive factors of the job, and mention a single, minor, unattractive item.


Question 7. What do you look for in this job?

Answer: Just talk about your desire to perform and be recognized for your contributions. Make your answer oriented toward opportunity rather than personal security.
 
 
Advertisements


Question 8. did you leave your last job?

positive regardless of the circumstances. Never refer to a major problem with management and never speak ill of supervisors, co-workers or the organization. If you do, you will be the one looking bad. Keep smiling and talk about leaving for a positive reason such as an opportunity, a chance to do something special or other forward-looking reasons.


Question
What do co-workers say about you? Answer: Be prepared with a quote or two from co-workers. Either a specific statement or a paraphrase will work. Jill Clark, a co-worker at Smith Company, always said I was the hardest workers she had ever known. It is as powerful as Jill having said it at the interview herself.
11. Are you a team player?

Answer: You are, of course, a team player. Be sure to have examples ready Specifics that show you often perform for the good of the team rather than for yourself are good evidence of your team attitude. Do not brag, just say it in a matter-of-fact tone. This is a key point.
 
 
Advertisements

More jobs in Karachi by Sector/ Field

Sales Jobs in Karachi, Management Jobs in Karachi, Telecom Jobs in Karachi, Media Jobs in Karachi, Admin Jobs in Karachi, Accounting Jobs in Karachi, Software Jobs in Karachi, Banking Jobs in Karachi, IT Jobs in Karachi, Engineering Jobs in Karachi, Hotel Jobs in Karachi, HR Jobs in Karachi, Pharma Jobs in Karachi, Insurance Jobs in Karachi,


Jobs in Karachi, Jobs in Lahore, Jobs in Islamabad, Jobs in Rawalpindi, Jobs in Lahore, Jobs in Multan, Jobs in Gujranwala, Jobs in Sialkot, Jobs in PeshawarJobs in QuettaJobs in Sukkur, Jobs in GujratJobs in Sahiwal, Jobs in Abbottabad, Jobs in Sargodha

PRIVACY POLICY | SITE MAP| CONTACT US
COPYRIGHT © 2002-17 PakVisit.com